Kako da stavite Youtube video zapis u poruku

Post Reply
User avatar
nikolav
Site Administrator
Posts: 1186
Joined: Sat Sep 10, 2005 12:36 am

Kako da stavite Youtube video zapis u poruku

Post by nikolav »

Dragi korisnici,

Ukoliko u svojim porukama želite da prikažete neki video zapis sa Youtube-a na način da se on vidi i direktno može da se pogleda bez odlaska na sam YT sajt (tzv. embedded video), možete to da uradite na sledeći način.

Kada pišete poruku u kojoj želite da prikažete video, među alatkama iznad polja u kojem kucate poruku postoji dugme "youtube". Kliknite na to dugme i izaći će vam ovakva forma [youtube][/youtube]. Između dva dela upišite tj. iskopirajte samo onaj deo Youtube linka (adrese) gde je šifra video zapisa od 11 karaktera, a nalazi se posle znaka =. Tako npr, ako je adresa vašeg željenog video zapisa: "http://www.youtube.com/watch?v=[b]tMwclMk4rQk[/b]", boldovani deo adrese je šifra i nju iskopirajte na predviđeno mesto.

Za kraj, proverite da li se vaš video vidi u poruci jer su moguće situacije da osoba koja je postavila video na YT onemogući "embedding" i tada umesto video zapisa, kada kliknete play, dobijete poruku "embedding disabled by request" u kom slučaju se video može videti samo na YT sajtu. Ako se to desi, pronađite drugu verziju tog videa i zamenite postojeći.

Pogledajte i video tutorijal koji se nalazi ispod poruke.

Na ovaj način će se video zapisi direktno prikazivati u poruci i naša komunikacija će biti lakša i lepša :wink:.

Puno pozdrava,
Administracija

"It seems to me that if you or I must choose between two courses of thought or action, we should remember our dying and try so to live that our death brings no pleasure on the world." John Steinbeck
User avatar
xechasiar
Forumski specijalista
Posts: 628
Joined: Wed Mar 13, 2024 9:27 am

Re: Kako da stavite Youtube video zapis u poruku

Post by xechasiar »

Post Reply